Escrit de Jaume Viñallonga

Per començar el meu escrit m’agradaria indicar que en cap moment vull alliçonar a ningú del que pugui explicar sinó el que vull és explicar el meu punt de vista sobre el treball de la tècnica individual. Cadascú la treballa com creu o com sap que s’ha de fer i com diu la dita “cada maestrillo tiene su librillo“.

Una de les coses que tinc en compte per treballar la tècnica individual és sempre el treball només d’un o dos, com a molt, elements tècnics i, amb aquests, donar-hi tot l’èmfasi possible. Amb això aconsegueixo només focalitzar el treball d’aquell element i corregir-lo tal com se’l mereix.

També crec que és important donar-li molt volum de treball i de temps a tots els elements tècnics i, sobretot en equips de cistella petita, no dedicar tant temps al treball d’equip i al treball de la tàctica. Com més volum li donguem a la tècnica, els nostres jugadors aprendran més o, si més no, tindran temps per aprendre-la.

I per últim, un altre aspecte que crec que s’hauria de treballar amb molt volum de temps és la presa de decisions. Aquest aspecte crec que és més tàctica individual però per dur-la a terme, el jugador necessita un bon domini de la tècnica individual. Considero molt important treballar aquest element ja des de ben petits ja que a partir de les diferents lectures que el jugador amb pilota faci del seu defensor i dels altres defensors, podem generar totes les avantatges del atac i veure les superioritats que pugui tenir cada jugador.

I per acabar, m’agradaria donar-li importància a tenir clar que hem de treballar perquè cada jugador sigui millor i fer que aquests millorin i no si l’equip juga millor i l’equip guanya.

Jaume Viñallonga
Entrenador del Sènior Femení
Jugador del Sènior B Masculí