Escrit de Darwin Inglesias

Quan parlem de “jugador complet”, en moltes ocasions ens referim al talent gestual i tècnic acompanyat de decisions preses que semblen , si més no, les veiem correctes. També és aquell jugador que fa tot el possible per no faltar a l’entrenament, i quan entrena sempre fa per donar el millor possible a cada sessió, contagiar a la resta dels companys aquesta actitud per millorar com equip. Quan un jugador que s’està formant i pensa en com arribar a ser un jugador complet, també en moltes ocasions, arriba a les mateixes conclusions.

Jo estic d’acord, però crec també que tots els atributs abans esmentats i d’altres que segur podríem posar, ens oblidem moltes vegades o fem poques referències, a l’actitud mental. Quantes vegades diem que és un jugador “d’entrenus”; aquell que entrena a un bon nivell a cada sessió i en canvi als partits no és capaç de realitzar les mateixes accions de forma positiva. Pot ser, és un problema de timidesa, o d’un estat nerviós que no aconsegueix dominar, o una por a prendre decisions equivocades. Infinitat d’inseguretats!

O d’aquells jugadors que pot ser mantinguin actituds equivocades a l’hora de l’entrenament, pocs esforços, poques superacions, pensament equivoc de que les errades no són pròpies, sinó dels altres. Límits invisibles al joc; jugador d’atac, o de “ es què”, o simplement no m’han ajudat, … Crec que només són situacions mentals que no deixen que pugui desenvolupar aquest esport, o d’altres, amb èxit.

En definitiva ser un jugador complet implica crear hàbits, que t’ho proposis com un ideal, crear hàbits de pensar, d’esforç, de sacrifici, d’ambició de millorar. Això no és entrenable, és mental, està en l’interior de la persona, i ningú pot ensenyar-te orgull i voluntat, aquests sentiments els has de desenvolupar en el teu interior, a la teva ment. L’entrenament no és més que una escala pormenoritzada de possibles situacions de partit, si no entrenes al màxim no jugaràs al màxim de les teves possibilitats.

També és important recordar que un “com” ho fem, és sense cap tipus de dubtes, la manera més segura de progressar, ja sigui en els estudis, o simplement en qualsevol situació o desig que et puguis proposar: per arribar a ser un jugador complet, has de desitjar-ho sense escatimar esforços, amb aquesta predisposició mental, acabaràs qualsevol sessió amb la satisfacció d’haver-ho fet bé, d’haver crescut, però per aconseguir-ho, depèn només de tu, has de ser honrat amb tu mateix i estar convençut de que vas fer el major esforç possible. Aquest “com” guiarà a la teva ment, i segurament serà el que farà que arribis a ser un jugador complet.

Darwin Inglesias
Coordinador C.B.Mollet
Entrenador Cadet C Masculí