,

Revisions mèdiques Temp 2019-2020

A partir del dimarts 25 de juny comencem a realitzar les revisions mèdiques d’aquesta nova temporada.

– Quants tipus de revisions hi ha?

Hi ha dos tipus de revisions. La «Tipus 1» que inclou a tots el jugadors/es des de Premini fins a la categoria Cadet (anys 2004 i posteriors).
I la «Tipus 2» que hauran de passar-la aquells jugadors que competiran en categoria Cadet de 2on any o superiors ( any 2003 i anteriors).

– On es passarà la revisió mèdica?

En el mateix Pavelló Plana Lledó habilitarem la Pista Exterior Mini per poder passar les respectives revisions mèdiques. Per facilitar la tasca, el Club comptarà amb la presència d’una Unitat Medicalitzada de Policlinic Bages.

– Quins facultatius duran a terme les revisions?

Tant Joan Vilaseca (Doctor del Club) com Maxi Pérez (Fisioterapeuta) seran les persones del CB Mollet encarregades de passar i certificar aquestes revisions. Així mateix, amb la Unitat Medicalitzada de Policlinic Bages vindran professionals de la sanitat.

– De quines proves consisteix la revisió mèdica?

– La revisió de Tipus 1 inclou:

· Valoració cardiorespiratòria amb electrocardiograma
· Valoració Antropomètrica
· Valoració Ortopèdica
· Certificat Mèdic oficial

* No serà necessari dutxar-se després d’haver-la passat.

– La revisió de Tipus 2 inclou:

· Valoració cardiorespiratòria amb electrocardiograma
· Prova d’esforç
· Valoració Antropomètrica
· Valoració Ortopèdica
· Certificat Mèdic oficial

* La Prova d’esforç serà un test físic en la Pista Exterior Mini d’aproximadament 12-15 minuts. Aconsellem dutxar-se després o, com a mínim, portar-se una tovallola ja que es suarà.

– Quins documents han de portar-se el dia de la revisió?

El dia que toqui passar la revisió mèdica, a més del DNI i/o Targeta Sanitària, cada jugador/a haurà de portar degudament emplenat i signat els documents que adjunto en aquest missatge.

Informació general CB Mollet: Aquest document inclou informació a tindre en compte durant tota la temporada 2019/2020, i l’hauran d’emplenar el pare, mare o tutor, conjuntament amb el nom del jugador/a. (Us recomanem que us quedeu una còpia impresa.)

Inscripció Soci: Aquest document només els nous socis han d’emplenar i lliurar. Important, les dades han de ser del major d’edat.

Fitxa CB Mollet: Tothom haurà de portar-la completa i signada.

Sol·licitud de Llicència: Tothom haurà de portar-la completa i signada excepte l’apartat que posa “Entitat”, “Equip” i “Categoria”. És obligatori que aquesta sol·licitud estigui signada també pel jugadora o jugadora.

Certificat Mèdic nascuts fins al 2003: Aquest document l’haureu d’emplenar els Jugadors/es que han nascut l’any 2003 o anys anteriors. Sols heu d’emplenar l’espai reservat per les dades de l’esportista.

Certificat Mèdic nascuts a partir del 2004: Aquest document l’haureu d’emplenar els Jugadors/es que han nascut a partir de l’any 2004 en endavant. Sols heu d’emplenar l’espai reservat per les dades de l’esportista.

– Com es rep l’informe mèdic conforma s’ha passat la revisió?

Tots els jugadors/es i famílies rebran un informe confidencial amb els resultats de la revisió mèdica. Aquest informe inclou: Gràfica de pes, Gràfica de Creixement, FC Basal, FC Màxima, a més d’un mapa de l’estat físic i de salut del jugador/a durant els anys que ha jugat a bàsquet en el Club.

La forma de rebre el resultat de les revisions mèdiques serà a través de correu electrònic. Recordin que el compte d’e-mail del Doctor té com a nom «Futbol Salut».

Ho comento perquè en un futur no vagin a esborrar-ho creient que es tracta de qualsevol e-mail publicitari (mirin bústia brossa).

– Què passa si durant la revisió el Doctor detecta qualsevol anomalia?

En cas que es detectés alguna alteració cardiológica que aconselli proves complementàries (com cicloergometría maximal o ecocardiograma doppler), el centre mèdic FutbolSalut es compromet a completar l’estudi sense que suposi cap cost afegit per al jugador/a i la família.

– S’ha d’anar acompanyat per un adult el dia de la revisió?

Si. És recomanable que al moment de la revisió sempre hi hagi un adult per cada jugador/a.

– Què passa si no volgués passar la revisió amb el metge del Club?

Tot jugador/a pel fet que vulgui jugar en el CB Mollet haurà d’haver passat la revisió mèdica. No solament per una qüestió de lògica imperativa, sinó perquè així ho obliga la pròpia Federació Catalana per atorgar la fitxa federativa.

Si per la raó que sigui el jugador/a i la seva família decideixen no passar la revisió mèdica amb el Doctor i Fisioterapeuta del CB Mollet, aquest jugador/a no podrà començar la Temporada 2019-2020 sense abans haver presentat el Certificat Mèdic conforme se certifica que l’ha passat a un altre centre o mútua. A més d’acreditar que se li ha fet un electrocardiograma (nascuts al 2004 i més grans).

És molt important que aquesta revisió mèdica la passin en la major brevetat possible durant les properes setmanes ja que si no és així, no podrem procedir a tramitar la fitxa federativa.

Repeteixo, el nostre Doctor no autoritzarà a ningú començar la Temporada al Setembre fins a comprovar que té la revisió mèdica degudament passada.

– Com s’abona la quantia de la revisió mèdica?

El preu de les revisions mèdiques pels nascuts l’any 2004 i posterior serà de 28.-€ i pels nascuts l’any 2003 i anteriors de 40.-€.
El canvi de preu és a causa de la Prova d’esforç que han de fer els jugadors/es més grans.

Aquest import s’haurà de fer efectiu a l’oficina del Club, el mateix dia que tingui assignat de passar la revisió i lliurar tots els documents de renovació de temporada. L’escola està exempta.

Recordin que és molt important ser puntuals el dia que a cada jugador/a li toqui ja que així reduirem al màxim el temps d’espera. Si per la raó que fos no es poguessin presentar-se a temps i hora, és necessari que informeu a l’entrenador corresponent.

Així com si la passeu en un altre centre. D’aquesta manera tindrem constància de qui no l’hagi passat al club.

Si us plau, no oblideu portar impresos, complets i signats tots els documents anteriorment esmentats.

Desitjo que tot plegat estigui ben coordinat i podem ser puntuals amb el dia-horari que se’ns hagi assignat.

Moltes gràcies!
Club Bàsquet Mollet