Anna Benedicto

Tots aquells qui saben què és el bàsquet sabran que és un esport d’equip, en canvi, no tothom sap què comporta ser-ho.

Considero que el concepte d’equip és un dels valors més enriquidors que podem aconseguir en aquest esport i, per aquest mateix motiu, em d’aprofitar-ho. Un equip podríem comparar-lo amb un gran puzle i, per tant, cada jugador serà una peça. Amb això faig referència a què cadascun d’ells ha de saber que és una part de l’equip i que ha d’aportar la seva porció; ja sigui anotant, defensant, animant als companys… Si un d’ells no ho fa, veurem el trencaclosques incomplert.

A tots ens encanta veure com una banqueta s’alça sencera per celebrar una cistella decisiva, com l’equip celebra una victòria, com un jugador pot donar ànims a un altre… Però com s’aconsegueix això?

Primer de tot s’ha d’inculcar l’actitud d’equip tant dins com fora la pista. Està clar que entre jugadors uns s’avenen més que altres, però com la vida mateixa, el que cal evitar és la formació de “grupets”. Han de tenir clar que, tot i que puguin tenir millor relació amb alguns, tots són un.

Fent referència a que tots són un vull posar èmfasi al fet de “fer pinya”. Un equip no només està pels aspectes positius sinó també pels negatius. Qualsevol membre de l’equip ha de sentir-se recolzat, sabent que si alguna cosa no surt bé tindrà als seus companys darrere que li faran un cop de mà. I de fora a dins, el que tan comunament podem veure en un equip com una abraçada, dins la pista ho podem veure transformat en una palmada a l’esquena.

Finalment, però no menys important, considero de gran importància en categories de formació el fet d’aplaudir la feina ben feta. Ja sigui un entrenament o un partit, que s’aplaudeixin, que es diguin entre ells que s’ha realitzat una bona feina o que xoquin les mans. En aquest aspecte “tot s’hi val”.

En conclusió, l’equip es basa en un aprenentatge conjunt sense que ningú quedi pel camí. L’objectiu serà anar construint i creixent com a equip i polir tot allò que perjudiqui al grup. D’aquesta manera tot allò que tant ens agrada veure pel televisor, equips professionals etc. Podrem veure-ho en els nostres equips de formació.

Anna Benedicto

Entrenadora del Mini B Femení